Story Of Oke

Story Of Oke

Storyn

Eftersom jag är relativt beroende av ett konstant kommunikationsflöde, men är helt kass på att kommunicera, så har jag valt att komplettera den bristfälliga mail och telefonkontakten med en tredje uppdateringsmöjlighet!

Bättre sen än aldrig.

BajenPosted by Oke Wednesday, April 29 2009 21:33:42
Moahahahaa!

  • Comments(0)//www.okes.se/#post95

Creds to herr Lundin och var han nu fick det ifrån.

BajenPosted by Oke Tuesday, April 21 2009 00:10:01

DJURGÅRN, sa killen.

Hade han sagt Gnaget. Man fattar ju om en kille säger Gnaget. Till och med IFK eller Hagalund eller Sumpan. Eller Älvsjö eller nåt annat insnöat lag i Tumba. Men Djurgårn.

Vi snacka bara lite löst. Vi snacka om gäng som vi tyckte skulle få finnas. Lag som vi kände för. Jag hade halv pott sagt Reimers. Fast man känner ju mer för Hammarby. Hade jag sagt Reimers hade killen vissnat. Och så säger han Djurgårn.

Jag vart förbannad. Ja, först vart jag inte förbannad. Jag tänkte att killen fattar väl inte bättre. Men sen sa han att jag var lokalpatriot. Han mena på att bara för att en annan var från trakterna så höll man på Hammarby. Att jag i själva verket inte hajade fotboll.

-Men du har ju själv sagt Djurgårn, sa jag. Du sa ju själv Djurgårn. Och nu snackar du om att haja fotboll. För det första snackar vi inte om fotboll. Vi talar om LAG. Lag som är roliga bara för att dom finns. Har du som kil kutat i gräset vid Blockhusudden? Det har jag heller aldrig trott, sa jag. Snacka inte om lokalpatriotism. Jag kunde lika bra ha sagt Reimers, sa jag åt killen.

-Reimers?, sa killen.

-Ja just det. Mulle och Masse. Dra inte in Djurgårn i det här. ´

-Är det nåt fel på Djurgårn?, sa killen.

-Fel och fel. Det är inge fel på Djurgårn. Vi snackar inte om Djurgårn. Vi talade om fotbollslag som vi kände för.

-Ja och då sa jag Djurgårn, sa killen.

-Ja och det passar inte mej, sa jag. Då börja han igen. Likadant.

-Du är lokalpatriot. Det är väl inge med Hammarby. Vad är det för bra med Hammarby? Killen börja mena på.

-Det är inge med Hammarby, sa jag. Vi snackar inte om, om det är någe med Hammarby. Vi talar om kvalitet. Vi talar om lag som får finnas. Som man inte blir förbannad på bara man hör namnet. Säg Karlberg, sa jag. Eller vad fan som helst. Men inte Djurgårn.

-Det finns väl många som håller på Djurgårn.

-Det är klart att det finns många som håller på Djurgårn, sa jag. Vi snackar inte om det.

-Du sa ju Hammarby och så sa jag Djurgårn. Är inte det samma sak?

-Samma sak. Nää, det är det förbanne mej inte, sa jag. Jag sa Hammarby och det står jag för. Kom inte med Djurgårn. Jag var färdig att nita killen. Du förstår. Sen sa han nånting om att han i alla fall höll på Djurgårn och så pös han med sin spårvagn. Där stod jag ursinnig. Jag va så lack så jag kunde inte åka trick ens en gång. Då hade jag mördat kondisen. Dom blårandiga! Dra åt helvete."

Skön sammanfattning av kvällen och en fet kredd till in gamla vapendragare Lunkan som jagat upp texten!

Skål och FORZA SIEMPRE!

  • Comments(0)//www.okes.se/#post94

Framtida värvning.

BajenPosted by Oke Thursday, February 19 2009 17:23:56

Sexåringen som skulle plocka en plats i a-laget. Haris, släng dig i väggen.

  • Comments(0)//www.okes.se/#post91

Vi är bäst...

BajenPosted by Oke Monday, October 20 2008 23:21:48

..och det trivs vi med!

För en gångs skull var alla jävla bollstudsar, domare hämtade ur black army och målstolpar med oss. Vilken underbar kväll!

Derbytabellen

1. Hammarby 2 2 0 +5 8

2. AIK 0 4 0 +-0 4

3. Djurgården 0 2 2 -5 2Resultaten:

Djurgården - Hammarby 0–2

Hammarby - Djurgården 3–0

Djurgården - AIK 1–1

AIK - Djurgården 1–1

AIK - Hammarby 1–1

Hammarby - AIK 2–2

En gång till.

VILKEN UNDERBAR KVÄLL!

  • Comments(0)//www.okes.se/#post78

Nu kryper det på...

BajenPosted by Oke Monday, October 20 2008 10:31:34

...illamåendet, förvirringen och den hemska "allvaret-innan-derbyt"-apatin.

Vi MÅSTE bara vinna ikväll. Det finns inget annat på kartan.

Snälla, älskade, grönvita hjältar. Svik oss inte nu. Hela säsongen hänger på det här. En stor del av sthlms folkhälsa hänger på det här. I förlägningen drabbas även Sveriges BNP om ni misslyckas ikväll. Förlorar ni blir det garanterat stort manfall på många arbetsplatser imorgon.

KÄMPA HAMMARBY!

  • Comments(0)//www.okes.se/#post77

Hjälp mig!

BajenPosted by Oke Monday, September 08 2008 21:26:44

Öka mina chanser att vinna ett säsongskort!

http://kartesch.com/games/game_load.php?sid=1&gid=22&uid=0&rid=44263&status=2

Det är skoj.

  • Comments(0)//www.okes.se/#post68

Ang Böter och bestraffningar.

BajenPosted by Oke Wednesday, February 06 2008 15:02:01

http://www.fotbollskanalen.se/fotbollskanalen/allsvenskan/609200.html

Rubriken kan ju lätt misstolkas, en bengal brinner ju bara en gång och slåedes kan det ju inte löna sig att bestraffa en sån?

  • Comments(0)//www.okes.se/#post47

Porta portugiser!

BajenPosted by Oke Friday, September 21 2007 00:02:18

Just hemkommen från äckliga råttsunda så känner jag mig ändå rätt nöjd.

Slog mig ned på sittplats för första gången sedan mitten av nittiotalet och kände mig sjukt vuxen. T och jag insåg rätt tidigt när vi började prata om matchen att det inte skulle finnas någon pereferiklack att stå i, så sittplats var det naturliga steget. Ett bekvämt men oglamoröst sätt att titta på fotboll, men att ha tak över huvudet denna kväll var faktiskt inte helt fel.

Vi var ödmjuka, ödmjuka som fan när vi stod på en plaskvåt men ändå öppen uteservering mitt emot råttsundas östra långsida. Pratade om att en liten förlust skulle ge lite hopp. Hoppades kanske på noll-noll som bäst. Erkännas skall dock att vi diskuterade vad en seger skulle innebära. För det första så slipper man alla de bekymmer som en förlust innebär rent socialt när man, som jag, bor norr om huvudstaden. För det andra så skulle det innebära att det faktiskt finns en liten möjlighet att det kan gå vägen. Att den pinsama placeringen i allsvenskan skulle kunna överskuggas av en plats i UEFA-cupens gruppspel.

Döm av min förvånging när våra vagaste förhoppningar plötsligt besannades av en suverän Petter Andersson x2. Vilka jävla rökare!

Nu skall det erkännas, av porugisernas insatts på bortaplan att döma, att det fortfarande känns svårt. Riktigt svårt. Vi såg klart och tydligt ikväll hur långt en mager hemmapublik, men dock en grym sådan och en stor portion Bajenjävlaranama kan göra. MEN!, så utspelade som "vi" var i stora stunder av matchen bådar inte gott inför returen vid atlanten den 4:e oktober.

Nu skall vi dock, just för ikväll, högaktningsfullt skita i det ikväll och ägna oss åt en godnatt öl med en seger över ett kvalificerat europeiskt motsånd i färskt minne!

SKÅL!

ps. Som ni har förstått så var segern värd ett par torsdagsbira. ds.

  • Comments(0)//www.okes.se/#post41
Next »